Jomfruhummerfestival 2012

Skrevet af Rungthiwa Chummongkhon den .

Deltog til Jomfruhummerfestival 2012 på Læsø.

Festivalen blev åbnet af Ambassadør Laurie S. Fulton, Den Amerikanske Ambassade i København.

Konkurrencen er individuel og ideen er at Jomfruhummeren skal være hovedingrediens.

Øvrige råvarer til konkurrencen vælges fortrinsvis ud fra en Læsø råvare-liste.

Retten fremstilles i 5 portioner, hvoraf de 4 bliver serveret for et professionelt dommer-panel.

Festivalen er blevet et tilløbsstykke for tusindvis af gæster, som nyder fejringen af Læsøs jomfruhummer.

Dagens højdepunkt er en kokkekonkurrence mellem 4-5 af nordens dygtigste kokke. Her frembringer kokkene retter baseret på råvarer
fra Læsø og med jomfruhummeren som hovedingrediens. Retterne bedømmes af professionelle i kampen om ”Den gyldne Jomfruhummerklo”.

Tilskuerne kommer helt tæt på begivenheden.

De fem konkurrerende kokke er i år:
Michael ”Miv” PedersenRestaurant Villa Vest, Lønstrup
Rungtiwa Chummongkhon - Brasserie Ferdinand, Aarhus
Morten Falk - Restaurant Nimb Louise, København
Boris Buono - Krogs Fiskerestaurant, København
Adrian Norwood - Restaurant Geranium, København


Navigere mellem billederne ved brug af piltasterne.



Vinderen blev Adrian Nordwood


Kriterier for bedømmelseDommerpanelet bedømmer de 4 retter ud fra dette bedømmelsesskema:

Kriterier:

Kriteriebeskrivelse:

Vægtning 

1. Helhedsindtryk  

(Smagfuldt anrettet, appetitvækkende, elegant).
 
2 X

 


2. Komposition og harmoni
 

(Harmoni i farve, form, sammensætning både som enkelt element og som helhed).

 
1 X



 


3. Smagsharmoni (Smagsharmoni i enkeltelementerne og som helheder, kulinarisk kunst, håndværksmæssighed, storhed). 4  X


 


4. Nyhedsværdi / kreativitet

 
(Elementernes nyhedsværdi og helhedsindtrykket set med nyhedens øjne). 1 X

 


Karakterbeskrivelse:
10 9 8 7 6 5 4 3 2 1
Perfekt Ud-
mærket
Meget godt Godt Tilfreds-
stillende

Middel
 

Under
middel
 
Meget
under
middel
Utilfreds-
stillende
Meget
utilfreds-
stillende
Derudover suppleres med evt. kommentarer.

Alle sejl er sat på Læsø til årets største kulinariske begivenhed – Jomfruhummerfestivalen 2012 - der finder sted 4. august på Østerby Havn.


Jomfruhummerfestivalen finder i år sted for 9. gang og den har udviklet sig til en festdag for både deltagere og publikum.
Der er her, toppen af den skandinaviske kokkestand vil overgå sig selv i et mekka af innovativ madkunst i dysten om trofæet ”Den gyldne Jomfruhummerklo”. Og der er her, publikum strømmer til for at kikke kokkene over skulderen og smage hummerlækkerier i alle mulige variationer fra boderne på festivalpladsen.

Kokkekonkurrencen går ud på at skabe en sublim smagsoplevelse – gerne i symfoni med øens øvrige råvarer. Eneste must er, at jomfruhummeren er i centrum. Derudover er der fri fantasi – alt kan ske – og dommergruppen er blevet overrasket gang på gang.


Retterne vil blive bedømt af fire dommere med kræsne smagsløg og hver sin gastronomiske kompetence:
Per Mandrup, tidligere teamleder af det danske kokkelandshold  og overdommer,
Helle Brønnum Carlsen,  madskribent og fritids læsøbo,
Keld Johnsen, kok og sommelier fra restaurant The Diplomat i København,
Erwin Lauterbach er ny i dommergruppen. Han er en institution i madverdenen og har gennem 20 år drevet Restaurant Saison i Hellerup. Sidste år overtog han Restaurant Lumskebugten i København.


Helle Brønnum Carlsen har medvirket i dommerpanelet i alle årene. Hun har sin egen forklaring på, hvorfor den årlige Jomfruhummerfestival tiltrækker stadigt flere besøgende:
” Det er et miks af suveræn gastronomi og en pragtfuld folkelighed med mennesker, der kommer alle steder fra for at overvære en festlig begivenhed. Efterhånden kommer rigtig mange til Læsø alene for festivalens skyld”.


For de besøgende vil festpladsen være et rent mad-paradis, hvor der kan købes forskellige hummer og fiskeretter fra øens lokale restauranter, fra Food College Aalborg og Festivalens Jomfruhummerbod med Erwin Lauterbach og Søren Gericke som gæstekokke. Dertil kommer øl, vin og kaffeboder.
Zonen for Madkultur vil være endnu en attraktion på festivalen i år med projektet ”Flæk din hummer”. Det handler om en event, der kobler mad sammen med oplevelser og inddrager publikum direkte i et måltid efter mottoet: fra jord – eller hav – til bord.

se mere på Jomfruhummerfestival på Læsø 


Thai Kokkeskole

Skrevet af Rungthiwa Chummongkhon den .

Lær at lave Thaimad

Rungthiwa chummongkhon

Nu kan du få kulinarisk inspiration fra Thailand med Rungthiwa Chummongkhons (Fae)Thai-kokkeskole.dk.

De fleste holder meget af det thailandske køkken. Det thailandske køkken er et meget sundt køkken, og mange vil gerne lære mere om det.

De primære krydderier og smagsgivere i det thailandske køkken er chili, lime, citrongræs, hvidløg, ingefær, fiskesauce og palmesukker.

Få et madlavningskursus sammen med erfaren kok.


Thai-kokkeskole

 

Se mere på min side.



Idéer til mad.

Skrevet af Rungthiwa Chummongkhon den .

Når Jeg ligger i min seng kommer der mange ideer inde i mit hoved og så er det frem med blyanten.

Tænker over de forskellige smags sammemsætninger.

Har en hel bog fuld her er nogle af dem.
Navigere mellem billederne ved brug af piltasterne.



{fcomment}